"אגף התנועה של משטרת ישראל פועל למען ציבור משתמשי הדרך ומטרתו היא אחת - להציל חיים. חשוב שהציבור יידע את זה", את המסר הזה מבקש להדגיש ראש אגף התנועה הנכנס, ניצב משה (צ'יקו) אדרי, לקראת השנה החדשה. "גם השנה שוטרי ומתנדבי אגף התנועה ימשיכו להשתמש בכל האמצעים העומדים לרשותם, על מנת לצמצם את מספר ההרוגים בכבישים ולשנות דפוסי נהיגה המסכנים חיים", הוא מבהיר.
מאז הקמת המדינה ועד היום נהרגו כ-31 אלף בני אדם בתאונות דרכים בישראל, יותר ממספר חללי מלחמות ישראל. הנתון הזה מדאיג את ניצב אדרי, אבל בסך הכל הוא שומר על אופטימיות. "לשמחתי הנושא נמצא על סדר היום הציבורי במדינת ישראל. גופים רבים שותפים למטרתנו להצלת חיים בכבישים. במקביל אנו פועלים ליצירת דיאלוג בין המשטרה לבין משתמשי הדרך. דיאלוג של שירות, סובלנות, אדיבות ושמירה על החוק מתוך אמונה שאפשר לשנות את תרבות הנהיגה בישראל".
החזון של אגף התנועה, הוא אפס הרוגים בכבישים. בשנים האחרונות מתמקדים שוטרי האגף באכיפה איכותית ולא כמותית, במטרה להתמקד בעבירות התעבורה החמורות ובנהגים שהם עבריינים חוזרים. "אנו לא מחפשים את האזרח שומר החוק, אנו מתמקדים בעברייני הכביש המסכנים לא רק את חייהם, אלא גם את חיי משתמשי הדרך האחרים. מבחינתנו הם לא פחות מרוצחים פוטנציאלים על הכביש", מסביר ניצב אדרי. "בעקבות מדיניות זו, הורדנו את מספר הדוחות כמעט בחצי לעומת השנה הקודמת וביצענו מעצרים של למעלה מאלף עבריינים חוזרים. אנו מתכוונים להמשיך במגמה הזו".
על מנת להמשיך במגמת הירידה גם בשנה הקרובה, בכוונת אגף התנועה להרחיב את השימוש בכלים הטכנולוגיים הקיימים ולפעול לפיתוח טכנולוגיות חדשות ושילובן בפעילות האכיפה. בין היתר יוצבו יותר מצלמות א-3, המתמקדות באכיפה של עבירות מהירות חמורות וחציית צומת באור אדום. כמו כן שוקדים בימים אלה באגף על פיתוח אמצעים טכנולוגיים שיסייעו באכיפת עבירות מסכנות חיים נוספות, כמו נסיעה בשוליים וחציית קו הפרדה לבן.
בנוסף לכך, בכוונת האגף להגביר עוד יותר את האכיפה האפקטיבית ב"כבישים האדומים", באמצעות הצבת מתנדבי תנועה ו-100 ניידות, בסיוע ומימון הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים. מדובר בכ-200 כבישים בינעירוניים שלאחר מיפוי שבוצע במחלקת המחקר של אגף התנועה, נמצא בהם אירעו מירב התאונות הקשות והקטלניות.
ניצב אדרי מגלה כי יש כוונה להקים בסיס אחיד של נתוני תאונות דרכים, כך שכל הגורמים הרלוונטיים (אגף התנועה, הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, משרד התחבורה ומשרד הבריאות) ידברו באותה 'שפה', מתוך מטרה לספק תמונת מצב עדכנית באשר לכבישים המסוכנים ביותר ולאזורים המועדים לתאונות ולהתמקד בהם. "מדובר בתהליך ארוך טווח אך יש לו חשיבות רבה". העבודה המשותפת באה לידי ביטוי גם בתחומים נוספים, בהם קידום חקיקה, תשתיות, הסברה ועוד.