17-10-10 בעקבות פניית מערכת אתר איגוד קציני הבטיחות בתעבורה למשרד התחבורה לבירור אם אמנם מהירות הנסיעה בכביש 6 עומדת לעלות בקרוב, להלן התגובה המלאה כפי שנימסרה ממשרד התחבורה.
"שר התחבורה לא שולל אפשרות כזאת בעתיד אולם נכון להיום אנו נבחן את השפעת שינויי המהירויות בכבישים בעקבות החלטת השר ולאחר מכן יתקבלו החלטות באשר לשינויי מהירות בכבישים אחרים".
יצויין כי התשתית ותנאיי השטח של כביש 6 בהחלט מאפשרים נהיגה במהירויות גבוהות . יצויין עוד כי מומחי תנועה רבים גורסים כי נהיגה במהירויות גבוהות אינה מהגורמים העיקריים לתאונות דרכים. נהפוך הוא, הנהיגה במהירות גבוהה מחייבת את הנהג להיות עירני ומרוכז יותר בנהיגה ומביאה לנהיגה איכותית יותר. בנוסף, כליי הרכב של השנים האחרונות מצויידים בטכנולוגיות ואמצעים המאפשרים נהיגה ברמת בטיחות גבוהה גם במהירויות גבוהות.
במרבית ארצות אירופה כגון: אוסטריה, יוון, דנמרק, איטליה, לוקסמבורג, צרפת (130 קמ"ש בכביש ללא גשם, 110 קמ"ש כשיורד גשם), המהירות המותרת בדרך מהירה הינה 130 קמ"ש. בבלגיה ובטורקיה המהירות המותרת היא 120 קמ"ש, בגרמניה אין כלל הגבלת מהירות ובאנגליה המהירות המותרת היא 115 קמ"ש.