23-3-11
הקמת 'פורום ארגוני התחבורה' :
שלושת ארגוני התחבורה המובילים בישראל החליטו לאחד כוחות ולפעול בנושאים משותפים הקשורים למגמות שוק הרכב בישראל. הפורום מורכב מאיגוד קציני בטיחות, ארגון מנהלי תחבורה ופורום נוהגים היי-טק.
שלושת הארגונים פעלו במשותף במהלך השנה האחרונה בסוגיות הנוגעות באופן ישיר לפעילותם בניהול ציי הרכב, לדוגמא: ישום רפורמת המיסוי הירוק ושווי שימוש לרכב צמוד.
לאור ההתפתחויות הצפויות בענף הרכב גם בשנה הקרובה, החליטו ראשי הארגונים להמשיך ולפעול כגוף אחד למען מטרות ונושאים משותפים.
פורום ארגוני התחבורה מייצג למעשה את צרכני השוק המוסדי המונה כיום מעל ל-350 אלף כלי רכב. למען קידום מטרותינו, חייבים לפעול במשותף ככוח שוק המייצג את צרכני הרכב.
במודל זה פעלנו במשותף בהופעתינו בפני וועדת הכספים ביום 11.01.11 ודרשנו לבחון מחדש את נושא רפורמת שווי השימוש ברכב. בישיבה זו, היו"ר וחברי הכנסת תמכו בפתיחת הנושא ודרשו ממשרד האוצר להציג בפני וועדת הכספים נתונים עדכניים לשם גיבוש החלטה.
2) עדכון בנושא רשיונות הרכב :
ועדת ההיסעים של האיגוד– בראשות עודד שאולוף (רכז הועדה וחבר הנהלה),
אשר פועלת בהתאם למדיניות ההנהלה למען חיזוק מעמדו של קצין הבטיחות, תרמה
לכך שהחל מיום 1.1.2011 - בכל רישיונות הרכב מסוג אוטובוס ומשא – המחייבים אישור קצין בטיחות בתעבורה, תופיע הגבלה בנוסח:
"חייב אישור קצין בטיחות חודשי".
כלומר- לאחר סבב של 12 חודש, הנוסח האמור יופיע בכל רשיונות הרכב.
שינוי זה יחזק את שיתוף הפעולה והקשר ההדוק בין נהגי החברה/המפעל עם קצין הבטיחות.
במצב דברים זה משטרת ישראל- כאשר עוצרת רכב ובודקת את רשיון הרכב, היא תתייחס גם לחובת האישור.
3) גליון הרשעות תעבורתי :
הרשות הלאומית, בסיועו של מר מאיר אלרם פעלה בנושא חשוב זה ורתמה לכך גם את היו"ר מר אוריאל לין, ולשמחתינו ניתן לומר כי נמצא פתרון המהווה פריצת דרך בתחום הפיקוח והבקרה על הנהגים המקצועיים.
כידוע, עד עתה נאסר על קציני הבטיחות לבקש לקבל לידיהם את גיליון ההרשעות התעבורתי של נהגים מקצועיים הנוהגים במשאיות, אוטובוסים ורכבי הסעות, כתנאי לקבלתם של נהגים אלו לעבודה.
בעקבות התערבותו של יו"ר הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, בפנייתו לשר התחבורה והבטיחות בדרכים ולשר המשפטים, הושגה הבנה עקרונית בנושא ותוסדר חקיקה שתאפשר לקצין הבטיחות לקבל ממועמד לעבודה כנהג מקצועי את גליון ההרשעות התעבורתי שלו בלבד.
לאור הסכמה עקרונית זו, יגובש הליך חקיקה ועם סיומו, יינתנו כלים חדשים בידי קצין הבטיחות.
4) שיטת הניקוד :
שיטת הניקוד שקיימת מזה מספר שנים נבחנה לאור לקחי העבר ועודכנה.
מר משה נקש בהרצאתו היום יעמוד בפירוט על השינויים בשיטה.
5) ועדת הכלכלה של הכנסת :
ביום 27/2/11 התכנסה וועדת הכלכלה לדיון בעידכונים ושינויים בתקנות התעבורה כאשר את האיגוד ייצג מר עודד שאולוף בהצלחה מרובה.
השינוי הבולט מבחינתנו שאושר:
הרחבת תקנה (190 א')המאפשרת לרשות הרישוי להעניק היתר נהיגה באוטובוס ריק מנוסעים לצורך בדיקת האוטובוס באזור המפעל.
תקנה זו תאפשר לקציני בטיחות שהיה בידם רישיון נהיגה לאוטובוס אך מטעמי בריאות רישיונם נשלל
וכעת יוכלו לבקש היתר נהיגה באוטובוס ריק לצרכי בדיקה באזור המפעל וע"י כך לא תיפגע פרנסתם.
בין יתר ההחלטות שהתקבלו בועדת הכלכלה :
- נסיעת אוטובוס זעיר ציבורי בנתיב השלישי :
נכון להיום היתה החלטה גורפת לא לאפשר לאוטובוס לעקוף רכב עוקף – כלומר לנסוע בנתיב השלישי. משרד התחבורה ביקש להקל ולאפשר לאוטובוס זעיר ציבורי לנסוע בנתיב זה.
הצעתו אושרה.
- חידוש רשיון לנהג חדש :
נהג חדש, המחוייב בקורס רענון אחרי פרק זמן מסויים- בנתונים של היום, גם אם לא ביצע את קורס הרענון – מאחר ורשיונו היה תקף לזמן ממושך, לא ניתן היה לאתרו ולחייבו בקורס כתנאי לחידוש הרשיון.
על מנת לשנות מצב זה הוחלט כי רשיון הנהיגה במקרים אלה בלבד יחודש לשנתיים - עד אשר יעבור את קורס רענון.
6) בכנס הבא תוצג תכנית העבודה לבאי הכנס.